More
  AcasăACTUALITATERusia se pregătește să recunoască ca formă de plată crypto.

  Rusia se pregătește să recunoască ca formă de plată crypto.

  Proiectul de legislație al Rusiei va fi elaborat până cel târziu pe 18 februarie și se așteaptă să reglementeze criypto ca formă de monedă.

  Guvernul rus și banca centrală a țării au ajuns la un acord pentru a elabora o legislație sau a modifica legile existente care recunosc crypto ca formă de monedă, potrivit unui comunicat de marți.

  Acordul este o inversare semnificativă după ce, luna trecută, Banca Rusiei a propus interzicerea minerilor și a altor câteva operațiuni crypto din cauza temerilor că ar putea pune în pericol sistemul financiar al țării.

  Postul de știri Kommersant a raportat pentru prima dată anunțul marți. Se înțelege că crypto trebuie clasificate ca un „analog al monedelor” și nu ca active digitale financiare. Se pare că legislația va fi elaborată cel târziu pe 18 februarie.

  Reglementarea Rusiei va încerca să integreze un mecanism de circulație a monedelor digitale în sistemul financiar al țării, asigurând în același timp controlul asupra fluxurilor de numerar ale instituțiilor de credit, se arată într-o traducere brută a unui proiect de document însoțitor .

  „Stabilirea regulilor de circulație a cryptomonedelor și a măsurilor de control va minimiza amenințarea la adresa stabilității sistemului financiar și va reduce utilizarea cryptomonedelor în scopuri ilegale, deoarece interzicerea completă a segmentului de operațiuni legate de circulația acestora este imposibilă.”

  Utilizarea crypto ca monedă va fi posibilă numai în urma verificărilor corespunzătoare de identitate prin sistemul bancar al țării sau intermediari autorizați, în timp ce operațiunile care depășesc 600.000 R (8.016 USD) trebuie declarate, conform documentului.

  Tranzacțiile în afara acelor parametri legali propuși va fi considerată o infracțiune și se așteaptă să fie introduse amenzi pentru acceptarea ilegală a crypto ca mijloc de plată.

  Oficialii au mai spus că regulamentul va asigura protecția drepturilor cetățenilor în cadrul unui regim de licențiere care vizează furnizorii de criptomonede. Furnizorii vor trebui să aibă „airbag-uri financiare” în ceea ce privește lichiditatea și capitalul adecvat.

  „Lipsa completă a reglementării acestei industrii, precum și instituirea unei interdicții, vor duce la o creștere a ponderii economiei subterane, la o creștere a cazurilor de fraudă și la destabilizarea industriei în ansamblu”, se arată în document. .

  Există planuri suplimentare pentru introducerea unei „obligații” pentru participanții pe piață de a educa cetățenii Rusiei cu privire la riscurile asociate activelor digitale.

  În procesul decizional au fost implicați mai mulți autorități de reglementare și legiuitori ruși, inclusiv Ministerul Finanțelor, Serviciul Federal de Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Fiscal Federal și alții.

  „Implementarea conceptului va asigura crearea cadrului de reglementare necesar, va scoate din umbră industria monedei digitale și va crea posibilitatea unor activități legale de afaceri”, se arată în comunicat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read