More
  AcasăACTUALITATEAu făcut milioane pe Luna, Solana și Polygon: Boom-ul Crypto dincolo de...

  Au făcut milioane pe Luna, Solana și Polygon: Boom-ul Crypto dincolo de Bitcoin

  Etienne vantKruys, un investitor mondial în cryptomonede din Amsterdam, căuta o nouă investiție în urmă cu două veri, când a întâlnit câțiva susținători timpurii ai Luna, o monedă digitală care oferă un cadru pentru finanțare descentralizată. Impresionat de angajamentul lor față de proiect, el a cumpărat 25.000 de dolari din Luna pentru 0,20 până la 0,35 de cenți pe monedă.

  În aceste zile, în ciuda unei scăderi recente a prețurilor cryptomonedelor, valoarea unei monede Luna este de până la aproximativ 50 USD. Investiția inițială a domnului vantKruys? Acum valorează aproximativ 5 milioane de dolari pe hârtie.

  „Băi, omule”, a spus el la un apel recent, „ne aflăm într-o țară fericită”.

  Probabil ați auzit de milionari Bitcoin, Ether și chiar Dogecoin . Dar în ultimii doi ani, rândurile lor s-au extins rapid, pe măsură ce speculatorii au înregistrat profituri uriașe din proiecte de cryptomonede mai obscure. Unele cu nume care sună extrase dintr-un desen animat pentru copii. Acum sunt milionari Solana, milionari Luna, milionari Poligon.

  Chiar și după ce scăderea prețurilor cryptomonedelor a diminuat o parte din hype, câștigurile rămân uimitoare. Valoarea Solana, o platformă de cryptomonede care oferă o alternativă la Ethereum, a crescut cu peste 6.000 la sută din ianuarie 2021. Prețul Cardano, o altă platformă crypto cu monedă proprie, a crescut cu 500 la sută.

  Bogăția generată de aceste monede arată cât de răspândit a devenit fenomenul criptomonedei. Există peste 11.000 de monede digitale și oricine poate crea una cu un pic de codificare. Unele dintre monede sunt legate de proiecte complexe „DeFi”, care oferă opțiuni descentralizate. În timp ce altele servesc drept monedă în jocuri video precum Axie Infinity. Aceste monede, create de obicei pentru un fel de aplicație practică, sunt diferite de monedele meme precum Dogecoin, o monedă creată în glumă care a crescut în valoare anul trecut.

  „Orice tip de serviciu financiar este acum replicat în aceste medii descentralizate”, a spus Stephen McKeon, expert în criptomonede la Universitatea din Oregon. „Acesta este motivul pentru toate investițiile.”

  Investitorii care profită de monede obscure provin dintr-o varietate de medii. Există pasionați din industrie care au făcut deja bani pe Bitcoin și Ether și noi veniți care au obținut câștiguri impresionante practic peste noapte.

  În interviuri, membrii acestei noi clase de cryptomilionari au spus că încă își dau seama ce să facă cu averea lor în creștere. Unii au făcut achiziții sclipitoare, au închiriat apartamente luxoase sau au petrecut în țări străine. Alții s-au mutat în paradisuri fiscale precum Puerto Rico sau și-au părăsit slujbele zilnice, în timp ce au investit și mai mulți bani într-un set de jetoane în continuă expansiune.

  În ianuarie, Cal Graham, în vârstă de 28 de ani, un speculator britanic de criptomonede, a investit 200.000 de dolari într-un nou token numit LooksRare, care face parte dintr-o platformă de tranzacționare pentru obiectele digitale unice de colecție cunoscute sub numele de NFT-uri sau jetoane nefungibile . El și-a vândut toate acțiunile LooksRare la mai puțin de două săptămâni mai târziu, plecând cu profituri de aproape 500.000 de dolari.

  Domnul Graham, care locuiește într-un apartament de lux din Londra, a devenit un criptomilionar prin investiția sa în Ether, a doua cea mai valoroasă monedă digitală după Bitcoin. El a spus că a câștigat cu cel puțin 1 milion de dolari în plus prin tranzacționarea cu valute mai puțin cunoscute precum LooksRare.

  „Sunt un om simplu, îmi plac plăcerile simple”, a spus el. „La un moment dat îmi voi cumpăra o mașină scumpă și un Rolex scump.”

  Dar, pe măsură ce unii oameni fac milioane din criptomonede puțin cunoscute, alții au văzut câștiguri impresionante dispărând peste noapte. Pentru fiecare Solana sau Luna, există un simbol izolator care crește în valoare, doar pentru ca prețul său să se prăbușească. Unele dintre aceste proiecte sunt înșelătorii sau ceea ce experții din industrie numesc „rug pulls”, în care cineva comercializează agresiv o monedă, apoi lichidează imediat deținerile, lăsând investitorilor pierderi majore.

  Chiar și câștigurile de hârtie dintr-o investiție de succes într-o monedă legitimă se pot dovedi a fi doar atât: câștiguri de hârtie. Asta pentru că este dificil și necesită forță de muncă să convertești cantități mari de criptomonede în dolari. Unele monede puțin cunoscute nu sunt disponibile pe bursele principale, cum ar fi Coinbase, ceea ce înseamnă că mai întâi trebuie convertite într-o criptomonedă mai cunoscută, cum ar fi Ether sau Bitcoin, a spus Philip Gradwell, economistul șef la firma de urmărire criptografică Chainalysis.

  O conversie bruscă a unei cantități mari de criptomonede poate fi, de asemenea, periculoasă, determinând prăbușirea prețului monedei pe măsură ce aceasta este transformată în dolari.

  „Nu poți să scoți niciodată totul sau să-ți scoți banii cu efect imediat”, a spus Adrian Zdunczyk, un fost muzician care tranzacționează monede digitale cu normă întreagă din casa lui din Varșovia. „Ai atenua piața sau ai zdrobi piața. Nu funcționează în favoarea ta.”

  Domnul Zdunczyk, în vârstă de 28 de ani, a spus că a câștigat câteva milioane de dolari din investițiile sale crypto, mai mult de jumătate din monede obscure. Odată, a spus el, a înregistrat profituri de 150.000 de dolari în două zile după ce a cumpărat e-Radix, un simbol pentru proiectele DeFi. Pentru a evita o scădere a prețurilor, el a învățat să-și retragă doar o mică parte din profituri la un moment dat, păstrând în același timp restul pe piața crypto.

  Dl Zdunczyk a folosit o parte din noile sale venituri pentru a-și ajuta părinții să-și plătească datoriile, iar recent a donat 15.000 de dolari unui sanctuar de papagali din Arizona. De asemenea, are trei papagali ai lui. „Am găsit o iubire uimitoare”, a spus el. “Creaturi frumoase.”

  Dl. Zdunczyk și-a direcționat unele dintre celelalte profituri către investiții mai puțin volatile, cum ar fi imobiliare și chiar aur, pe care Bitcoin era destinat în mod special să le înlocuiască. „Sunt un mare fan al mărfurilor”, a spus el.

  Unii dintre noii criptomilionari au găsit modalități mai sofisticate de a-și proteja averea, alăturându-se generațiilor anterioare de investitori bogați Bitcoin în paradisuri fiscale offshore precum St. Kitts și Nevis.

  „Ei spun: „De ce trebuie să fiu cetățean american, care este beneficiul?””, a spus Armand Tannous, un director de administrare a averii care consiliază investitorii cripto care caută cetățenia în alte țări. „Sunt un cetățean global, nu mai trebuie să locuiesc în SUA, nu mai trebuie să plătesc taxe.”

  Brenda Gentry, 46 de ani, un speculator de criptomonede din San Antonio, a declarat că a început să cumpere Bitcoin în 2020, înainte de a-și trece atenția către jetoane mai puțin cunoscute precum Bund, care este legat de o rețea descentralizată de pariuri sportive. Tranzacțiile cu Bund ale doamnei Gentry i-au adus profituri în jur de 400.000 de dolari, a spus ea, iar portofoliul ei total este acum la mijlocul șase cifre, după ce a fost lovit de recenta scădere a prețurilor.

  „Este ca un copil care intră într-un magazin de dulciuri”, a spus doamna Gentry, observând că poate cumpăra un jeton, apoi îl poate transforma în altul și apoi altul.

  Pe lângă investițiile sale în criptomonede, doamna Gentry, fostă asiguratoare de credite ipotecare, și-a găsit de lucru ca consultant care consiliază proiecte DeFi și NFT. Intenționează să-și folosească venitul din criptomonede pentru a cumpăra un acru în San Antonio. Ea vrea să-și construiască o casă, cu o operațiune de cripto mining într-o unitate de depozitare de alături.

  Mulți oameni care s-au îmbogățit prin criptomonede puțin cunoscute au spus că nu intenționează să încaseze. Ei au spus că preferă să HODL sau să țină o viață dragă și continuă să speculeze.

  Luați în considerare domnul vantKruys, investitorul Luna. El a spus că a folosit recent aproximativ 1 milion de dolari din deținerile sale de criptomonede pentru a cumpăra o casă pentru o persoană dragă. Dar nu are niciun interes să-și vândă stocul de Luna, în ciuda volatilității pieței care a dus la o scădere de la 99 USD la sub 50 USD pe monedă între decembrie și ianuarie.

  „Ideea mea este că Luna va fi de 500 de dolari în cinci ani”, a spus domnul vantKruys, care are 45 de ani. „Acesta este orizontul cu care ne jucăm”.

  Recent, a devenit fixat de un alt simbol obscur, Pocket Network, care oferă infrastructură digitală pentru o serie de inițiative blockchain. (Dl vantKruys, partenerul de conducere la fondul cripto TRGC , este consilier pentru proiectul Pocket Network.)

  Domnul vantKruys a auzit odată despre un investitor olandez care și-a vândut casa pentru a face o achiziție uriașă de Bitcoin. La acea vreme, a spus el, credea că bărbatul era nebun, dar acum se gândește la o investiție la fel de substanțială în Pocket Network.

  „Omule, este doar prima cripto în care probabil voi face ceva nebunesc”, a spus el. „Ești la masa de poker – ești ca, all in.”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read